Moederleven | Top of Flop

Flop: Inbakerslaapzak van Candide

28 november 2017

Gedurende mijn eerste zwangerschap en na de geboorte van mijn oudste kind, ben ik me meer gaan verdiepen in mamablogs. Ik ben een aantal moeders gaan volgen aan gebrek aan mama’s in mijn eigen kennissenkring, om te lezen en zien wat en hoe zij het allemaal doen. Mijn zoon is vanaf de geboorte ingebakerd omdat hij niet graag wilde slapen. Ik dacht hier ook over voor mijn dochter tijdens mijn tweede zwangerschap. Ik had eens zo’n blogmoeder gehoord over de Puckababy Piep, maar die blijkt nogal prijzig. En toen stuitte ik op de Candide inbakerslaapzak die er ook wel goed uitzag, voor veel minder geld, en ik besloot het maar te proberen.

De slaapzak is bedoeld voor baby’s vanaf de geboorte tot drie maanden. Je kindje kan ingebakerd worden door de armen in de zak te wikkelen, of ze vrij te laten door ze door de armsgaten te steken. Dit leek me wel handig. Er gaat een flap vanaf de beentjes over de buik en twee flappen worden vanaf de zij om de baby gewikkeld en vastgemaakt met klittenband. De slaapzak heeft een mooie, grijze kleur en een mooi ingenaaid patroon. Zo op het eerste gezicht zag het er prima uit.

Eenmaal in gebruik vind het helaas geen succes. Mijn dochter inbakeren ging niet, ik kon haar niet strak genoeg inbakeren waardoor ze toch nog teveel kon bewegen. Ze kreeg zelfs haar armen eruit. Als slaapzak vind ik de stof toch te strak, het kost me wat moeite om de armen door de armgaten te steken. Mijn dochter trappelt met haar beentjes en steeds vind ik haar met blote benen. Hoe goed ik de zak dichtmaak, toch trekt ze met haar voetjes de flap omlaag. Ze is nu 2,5 maand oud, en niet eens een hele grote baby, maar de slaapzak is haar al te klein.

Het is meer een ‘escape when mama is gone’-slaapzak

Het moge duidelijk zijn dat deze inbakerslaapzak geen succes is gebleken. Erg jammer. Ik ga deze slaapzakjes ook niet bewaren voor een eventuele derde kind. Misschien investeer ik dan toch in zo’n dure inbakerslaapzak want hoewel de prijs van 25 euro reuze meevalt is het toch weggegooid geld. Of ik baker gewoon mijn kindje dan in doeken, dat kan altijd nog.

Voor wie wel geinteresseerd is, je koopt de Candide inbakerslaapzak hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *